Wel de lusten niet de lasten: camper huren

Het aanschaffen van een nieuwe camper is voor veel mensen een te dure aankoop. In plaats van te kiezen voor een tweedehands camper, kunt u er ook voor kiezen om een camper te huren. Een camper huren is kiezen voor de lusten, niet de lasten.  De afgelopen jaren is de camper steeds meer terrein aan het winnen in vergelijking met andere kampeermiddelen. Uit een onderzoek uitgevoerd door Eén Vandaag blijkt dat de camper aan populariteit heeft gewonnen de afgelopen jaren. Maar waardoor komt dit precies? Volgens het actualiteitenprogramma heeft dit te maken met vrijheid. Ook de NOS maakte eerder al melding van een flinke stijging in het aantal verkochte caravans.  In het eerste halfjaar van 2017 werden vier procent meer caravans verkocht. De cijfers zijn afkomstig van Bovag, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en de brancheorganisatie VWE. 

 

Aanschafkosten

Toch lijkt de vrijheid nog niet weggelegd te zijn voor iedereen. Er rijden volgens de organisaties ongeveer 550.000 campers rond. De hoge aanschafkosten van een nieuwe camper, zorgen ervoor dat de campers voornamelijk in het bezit zijn van vakantiegangers, die het gemiddelde bedrag van rond de 70.000 euro kunnen ophoesten.  Geen nood, want er is een andere oplossing voor iedereen die niet beschikt over een grote spaarpot. Een camper huren zorgt ervoor dat er beschikt kan worden over een nieuw model camper en dat deze voordat er mee gereden gaat worden helemaal is nagekeken. Dit zorgt ervoor dat u met een veilig kampeermiddel de weg op gaat.  Als het gaat om de lasten: die zijn er natuurlijk. Een camper huren is mogelijk tegen een bepaald tarief per week of per maand. De jaarlijkse kosten voor de stalling zijn natuurlijk niet van toepassing. Deze kosten zijn afhankelijk van de lengte van de camper en het aantal keer dat deze uit de stalling wordt gehaald. Ook de jaarlijkse kosten voor de camper vervallen. Denk dan aan belastingen, verzekering en de jaarlijkse keuring. Deze kosten wegen nauwelijks op wanneer u ervoor kiest om een camper te huren. 

 

Vrijheid

Een camper huren, het is profiteren van veel vrijheid. Zonder te hoeven in te leveren op comfort. Met dit kampeermiddel kunt u prima reizen door het vakantiegebied naar keuze. Dit hoeft niet alleen binnen Europa te zijn. Er zijn verschillende touroperators die ook buiten Europa vakanties met de camper aanbieden.  Tot slot is er ook nog een belangrijk voordeel. Een camper huren is de perfecte manier om te bepalen of dit kampeermiddel geschikt is voor uw vakanties. Bovendien moet u de vraag stellen in hoeverre het aanschaffen van een nieuwe camper een nuttige aanschaf is, wanneer u maar drie tot vier weken per jaar met vakantie gaat. 

 

Kijk op Kampeercentrum de Jong voor het huren van een camper.

 

-Als referentie voor de genoemde cijfers en uitspraken:

http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/75421/camper_steeds_populairder_in_nederland https://nos.nl/artikel/2182734-campers-en-caravans-in-trek-ouderwets-gezellig.html

Over ons

Kamperen en outdooractiviteiten

Mijn naam is Jeroen, 40 jaar en ik ben helemaal gek van kamperen en outdooractiviteiten. In het weekend ga ik er altijd op uit om iets buiten te doen. Wist je dat kamperen en outdooractiviteiten ook erg gezond is? Er gaat niets boven een leuk kampeer weekend met vrienden of andere bekenden. Gewoon vertrekken, de tent op zetten en lekker genieten buiten. Je voelt je echt een met de natuur. En het aansteken van het kampvuur is altijd supergezellig. Natuurlijk is het kamperen ook meegegaan met de moderne tijd en als blogger post ik graag berichten of de laatste tochten en belevenissen. Zo leer je elke dag weer bij en ontdek ik zelf ook steeds meer over deze hobby.

Zoeken

Recente artikelen

9 juli 2019
Camper huren De zomer is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen binnenkort op vakantie gaan. Veel mensen gaan de zon opzoeken en genieten van h

25 augustus 2017
Het aanschaffen van een nieuwe camper is voor veel mensen een te dure aankoop. In plaats van te kiezen voor een tweedehands camper, kunt u er ook voor

Archief